Antwerp past Europese lijst aan: Lamkel Zé maakt kans, net als twee winteraankopen

Antwerp past Europese lijst aan: Lamkel Zé maakt kans, net als twee winteraankopen

03-02-2021 23:49
1

Royal Antwerp FC plaatste zich voor de zestiende finales van de Europa League, waarin traditieclub Glasgow Rangers wacht. Trainer Franky Vercauteren mocht deze week sleutelen aan de Europese lijst van The Great Old. Niemand minder dan Didier Lamkel Zé profiteert daarvan!

Gazet van Antwerpen weet dat het enfant terrible opnieuw op de lijst staat, nadat hij voor Nieuwjaar nog uitblonk in afwezigheid. Vercauteren heeft Lamkel Zé een nieuwe kans gegeven, ondanks de onvrede bij enkele fans. De Kameroener heeft die ook gegrepen, met drie goals sinds de start van 2021. Die lijn mag hij doortrekken in Europa, al zit er wel een kink in de kabel. Door zijn eerdere schorsing uit het duel met AZ Alkmaar moet Lamkel Zé nog één wedstrijd brommen. Enkel de terugmatch tegen de Rangers behoort dus tot de mogelijkheden.

Overigens is Lamkel Zé niet de enige wijziging binnen de Europese selectie van Antwerp. Ook winteraanwinsten Felipe Avenatti en Maxime Le Marchand mogen zich opmaken voor de knock-out-fase van de Europa League. Die eerste was voor de winterstop nog actief in het toernooi, weliswaar in dienst van Standard Luik. Vertrekkers Manuel Benson, Cristian Benavente en Simen Juklerod - die komende zomer naar KRC Genk trekt - zijn logischerwijze geschrapt.

Dat betekent dat jongens als Ortwin De Wolf, Alexis De Sart, Nill De Pauw of Guy Mbenza niet in aanmerking komen voor het vervolg van de Europa League. Zij behoorden ook voor Nieuwjaar niet tot de spelerslijst.