Statistieken bewijzen: duel tussen Anderlecht en Gent was bedroevend

Statistieken bewijzen: duel tussen Anderlecht en Gent was bedroevend

01-02-2021 14:45
9

Het duel tussen RSC Anderlecht en KAA Gent van afgelopen zondag was niet meteen om over naar huis te schrijven. Beide clubs speelden bijzonder afwachtend voetbal en toonden dus ook geen al te leuk voetbal. Dat is ook duidelijk zichtbaar aan de statistieken na de wedstrijden.

Het Twitter-account 11 tegen 11 staat erom bekend af en toe enkele opvallende statistieken van Belgische en buitenlandse wedstrijden te delen. Maandag viel de wedstrijd tussen Anderlecht en KAA Gent te beurt.

De wedstrijd eindigde op een 0-0 gelijkspel en uit de cijfers bleek dat beide teams ook geen doelpunt verdienden. RSC Anderlecht nét iets meer, met een xG (Expected Goals, afgekort xG, is een manier om de kwaliteit van een doelpoging uit te drukken in een cijfer) van 0,37. KAA Gent deed het zowaar nog slechter met een xG van 0,15.

Ook bleek dat de rechterzijde van Anderlecht zo goed als helemaal werd overgeslagen tijdens de wedstrijd. Zo kwamen Francis Amuzu en Killian Sardella amper aan de bal. Dat was dan weer niet het geval voor Hannes Delcroix en Matt Miazga, die het vaakst aan de bal kwamen.

Bij KAA Gent kregen we nog minder combinaties te zien en was het vooral Sven Kumus die de lijnen moest uitzetten. Onder andere Anderson Niangbo en Bukari werden dan weer helemaal niet gebruikt in de combinaties. Dat het duel in een 0-0 gelijkspel eindigde, was uiteindelijk dus ook niet zo verrassend gezien het spelbeeld.