VP 11: Vanaken klimt opnieuw aan de top, ook Brüls laat zich zien

VP 11: Vanaken klimt opnieuw aan de top, ook Brüls laat zich zien

01-02-2021 14:00 Laatste update: 02-02-2021 13:45
2

Op Speeldag 23 zagen we met Anderlecht - KAA Gent een topper in mineur, maar ook heel wat spektakel op de andere velden. Dit zijn onze elf uitblinkers. 

Clean sheet tegen KRC Genk
Bij KV Mechelen mag Yannick Thoelen terugkijken op een stevige wedstrijd. Vooral op een open kans van Théo Bongonda stond hij pal. Thoelen toont waarom hij Gaetan Coucke, het jeugdproduct van KRC Genk op de bank houdt.

Ervaring achterin
Bij STVV blijft Jorge Teixeira op zijn 34ste een belangrijke pion. Snel is hij niet, maar zijn duelkracht maakt heel veel goed. Ook zijn doelpuntje tegen Cercle Brugge speelt natuurlijk mee. Ook Thibaut Peyre draait al een tijdje mee in België en deed het uitstekend bij KV Mechelen.

Op de rechtsback kan alleen Clinton Mata staan. De verdediger was altijd al niet te passeren, maar toonde nu ook zijn aanvallende meerwaarde. Op deze manier wordt hij moeilijk te houden voor Club BruggeJoris Kayembe is een constante factor bij Sporting Charleroi en was ook tegen KV Kortrijk weer uiterst betrouwbaar.

Middenveld op balbezit
Een buffer doen we deze week niet, want we hebben drie spelmakers om in de bloemetjes te zetten. In de eerste plaats is er Christian Brüls van STVV. Wat deed zo'n klassespeler in Eerste Klasse B? Op de tien zagen we eindelijk nog eens een sterke Hans Vanaken. De spelmaker van Club Brugge is niet aan zijn beste seizoen bezig, maar was tegen Standard alomtegenwoordig en pikte ook zijn doelpunt mee.

Nog meer technisch vernuft komt van Tarik Tissoudali, die bij zijn mogelijke afscheid het verschil kon maken voor Beerschot. Tissoudali zou net voor de transferdeadline nog naar KAA Gent kunnen vertrekken, waar ze zeker wat creativiteit kunnen gebruiken. 

Vijf goals voorin
Hij doet het bijna geruisloos, maar Gianni Bruno zit inmiddels wel aan twaalf doelpunten voor Zulte Waregem. Ook tegen KV Oostende was hij weer trefzeker. Didier Lamkel Zé is onhandelbaar, maar maakte wel weer twee doelpunten tegen Waasland-Beveren. De derde plaats in de spits gaat naar Mamadou Fall voor zijn twee doelpunten tegen KV Kortrijk.