Zulte Waregem verandert naam van Regenboogstadion: “Verleden gerespecteerd”

Zulte Waregem verandert naam van Regenboogstadion: “Verleden gerespecteerd”

01-02-2021 10:26 Laatste update: 10:27
1

Het Regenboogstadion van Zulte Waregem krijgt een andere naam. Het clubbestuur en de nieuwe sponsor maakte de naam Elindusarena bekend.

De nieuwe naam zal woensdag worden goedgekeurd door het Waregems schepencollege. Een volledige breuk met het verleden komt er niet. “De omgeving rond het stadion krijgt de naam Regenboogpark. Zo eren we het verleden en de aankomst van het wereldkampioenschap wielrennen in 1957 ter hoogte van het stadion, waaraan het stadion zijn naam te danken heeft”, zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V).

In het park komen binnenkort ook het woon-zorgcentrum De Meers, de stadionvijvers, de tennisvelden en de nieuwe woontorens langs de Zuiderlaan, net als het nieuwe Parkhotel Waregem te staan. “Heel wat onderdelen van die zone worden bovendien de komende jaren vernieuwd, denk aan de verbinding met Het Pand.”

“Ook de Regenboogbrug aan het stadion wordt binnenkort vernieuwd. Die brug blijft de naam Regenboogbrug dragen en krijgt nog meer elementen die naar het Regenboogverleden verwijzen. We doen het verleden eer aan”, aldus Vanryckeghem aan Het Nieuwsblad.