KRC Genk wil jeugd laten doorstromen: Hem als voorbeeld als patron van de ploeg

KRC Genk wil jeugd laten doorstromen: "Hem als voorbeeld als patron van de ploeg"

30-01-2021 08:45
6

KRC Genk is momenteel aan het praten met de entourage van Bryan Heynen over een contractverlenging, dat laat Dimitri De Condé aan Het Nieuwsblad weten.

KRC Genk wil meer talent laten doorstromen naar het eerste elftal. “Eerst en vooral door nog meer eigen talenten te laten doorstromen en ervoor te zorgen dat ze zich langer aan onze club binden. We hopen dat iemand als Bryan Heynen in dat verhaal een voorloper wordt. We hebben de gesprekken met zijn entourage opgestart omdat we Bryan, die nog tot 2023 onder contract ligt, graag langer aan ons willen binden als patron van de ploeg.”

“Maar we maken ook bewust plaats in de kern voor jongeren als Vandevoordt, Oyen, Dwomoh, Limbombe… Zij zijn nu al héél jong stappen aan het zetten en krijgen al af en toe speelminuten. De volgende seizoenen moeten zij een basisplaats kunnen afdwingen en daarna enkele jaren mee onze ploeg dragen. John van den Brom wil ook werken met een iets kleinere kern, waar af en toe extra jongeren kunnen laten instromen”, aldus De Condé.