KRC Genk haalt slag thuis en kan over Cuesta beschikken tegen Anderlecht

KRC Genk haalt slag thuis en kan over Cuesta beschikken tegen Anderlecht

29-01-2021 17:44 Laatste update: 18:40
6

KRC Genk is op de webstek van de Limburgers met een update gekomen over de mogelijke straf van Carlos Cuesta. Hij zit alvast niet in de selectie van KV Mechelen. KRC Genk hoopt Cuesta wel inzetten tegen RSC Anderlecht.

‘Het gaat om de voorwaardelijke straf van zijn uitsluiting in Moeskroen die is omgezet naar een effectieve speeldag. Vanmiddag was er de (online) zitting in beroep. Onze club vraagt daarbij dat de tweede speeldag die het bondsparket eist na zijn uitsluiting tegen Gent, wordt omgezet in een voorwaardelijke sanctie, zodat Cuesta volgende week wel weer gewoon kan spelen’, klinkt het.

‘Tenslotte ging het opnieuw om een ongelukkig contact, zonder enige intentie, na tien minuten in de wedstrijd al, en dat van een speler met een gemiddeld aantal van welgeteld 1 overtreding per wedstrijd sinds in twee seizoenen in onze competitie. Later vandaag volgt daarover uitspraak’, aldus het oordeel van KRC Genk.

Update: KRC Genk heeft zijn slag thuisgehaald in verband met de schorsing van Carlos Cuesta. De verdediger krijgt één speeldag schorsing effectief. Cuesta kan dus worden ingezet tegen RSC Anderlecht.