“Hoe kon hij zoiets zeggen? Dat doe je niet. Ik was mentaal gebroken

“Hoe kon hij zoiets zeggen? Dat doe je niet. Ik was mentaal gebroken"

Gepubliceerd: woensdag 27 januari 2021 om 19:48wo 27-01-2021 om 19:48

Alireza Beiranvand kende een moeilijke beginperiode bij Royal Antwerp FC. Door corona kwam de doelman later toe en miste hij een deel van de voorbereiding. Leko en Antwerp haalden Jean Butez om de competitie te starten. Toen Beiranvand dan toch zijn kans kreeg waren de reacties eerder negatief op zijn prestaties.

Tegen Club Brugge en op Tottenham kreeg Beiranvand eindelijk zijn kans, mede dankzij de blessure van Jean Butez. Zijn prestaties zaaiden twijfel bij Antwerp in de technische staf en in de bestuurskamer. Ivan Leko haalde zwaar uit naar zijn voormalige doelman en in de bestuurskamer was er sprake van een nieuwe doelman te gaan halen in de winterbreak. Die uitspraken kwamen hard aan bij Beiranvand. Hoe kon hij zoiets zeggen? Dat doe je niet. Ik was mentaal gebroken door die uitspraken. Een coach is als een vader, dan is zo’n uitspraak een grote mentale opdoffer. Als een coach zo over je praat, dan denk je dat je geen kans meer gaat krijgen natuurlijk", liet de doelman weten aan een interview met Het Laatste Nieuws.

Beiranvand vergelijkt zijn situatie met die van enkele bekende Europese doelmannen. "Kijk naar de relatie tussen José Mourinho en Iker Casillas destijds bij Real Madrid. Hij zette hem er ook naast. Maar die dingen gebeuren soms. Kepa, een van de beste keepers ter wereld, zit nu ook op de bank bij Chelsea. En ergens wist ik dat ik vroeg of laat mijn kans zou krijgen. Ik heb nooit getwijfeld aan mezelf. Geen moment. En heb nog geen seconde spijt gehad van hier te tekenen, echt", verklaarde Beiranvand.

De Iraniër is echter razend ambitieus en is van plan een grote carrière te maken. "Elke dag geniet ik meer en meer van in Europa aan de slag te zijn. En heel het Iraanse volk bidt voor mij. Dat stuwt me verder om nog harder te werken. Ik ben niet naar hier gekomen om hier te blijven voor de rest van mijn leven. Van hier ga ik naar een van de beste clubs ter wereld, je zal wel zien", aldus de doelman.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws