Het maakt me triest dat ze mij in België aan de kant schuiven

"Het maakt me triest dat ze mij in België aan de kant schuiven"

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 12:00zo 24-01-2021 om 12:00

Yannick Ferrera (40) is al vijftien maanden in dienst bij Al-Fateh in Saudi-Arabië. Hij schrijft er een mooi verhaal, maar vindt het spijtig dat hij in België de perceptie tegen heeft. 

"Het maakt me triest dat ik in België aan de kant ben geschoven", maakt hij duidelijk bij L'Avenir. "Nochtans heb ik mezelf altijd in vraag gesteld. Ik was dan ook tien keer beter toen ik ontslagen werd bij Waasland-Beveren dan toen ik de beker won met Standard. Maar ik ben hier niet ongelukkig en heb veel nagedacht over die laatste jaren."

Al-Fateh kwam als een geschenk uit de hemel. "Na elf maanden zonder club had ik honger naar het voetbal. En er was natuurlijk het financiële plaatje. Ik wilde dit doen voor zeven maanden en dan terugkeren naar België met veel geld. Maar toen had ik de smaak te pakken gekregen voor deze club en ze hebben hier de middelen om iets neer te zetten. Daarom hebben mijn staf en ik nog twee jaar bijgetekend."

Het niveau van Saudi-Arabië is ook niet zo slecht als veel mensen denken. "Al-Hilal, Al-Nasr en twee of drie andere clubs zouden in België in de linkerkolom staan. De kleinere ploegen zouden misschien maar in Tweede Klasse spelen. Wij zouden in België voor het behoud spelen, denk ik. Maar de infrastructuur is hier wel beter dan bij heel wat Belgische clubs", benadrukt Ferrera.

Al-Fateh staat momenteel elfde van de zestien ploegen, maar wel maar vijf punten boven de degradatiestreep. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Ferrera een nieuwe kans in België?

Ja
73%
Nee
27%
(388 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws