Meïté trekt naar Milan: Hoe verging het zijn collega’s bij Zulte Waregem?

Meïté trekt naar Milan: Hoe verging het zijn collega’s bij Zulte Waregem?

Gepubliceerd: maandag 18 januari 2021 om 09:00ma 18-01-2021 om 09:00

Laatste update: maandag 18 januari 2021 om 22:40ma 18-01-2021 om 22:40

Soualiho Meïté maakt een knappe overgang richting AC Milan. In ons land kennen we de Franse middenvelder uiteraard nog van zijn periode bij Zulte Waregem, in het seizoen 2015/16 hielp hij de club mee aan plekje in Play-off 1. Het seizoen daarop herhaalde hij dat kunstje met als toetje ook nog eens de bekerwinst. VoetbalPrimeur.be zoekt uit hoe het met zijn teamgenoten van toen uiteindelijk is afgelopen.

Meïté speelde net geen 60 wedstrijden voor de West-Vlaamse club, waarna hij in 2017 een transfer richting Monaco wist te volmaken. Inmiddels mag de middenvelder zijn waarde bewijzen bij historische topclub AC Milan. Een straffe overgang, maar wel eentje die maar weinig navolging kreeg bij zijn collega-voetballers bij Zulte Waregem.

Zo spelen de meeste ex-teamgenoten van Meïté nog steeds in de Jupiler Pro League. Sammy Bossut is de loyaalste van allemaal, hij speelt al die jaren later nog steeds voor Zulte Waregem. Spelers als Bruno Godeau (KAA Gent), Christophe Lepoint (Moeskroen), Steve De Ridder (STVV), Nikola Storm (KV Mechelen) en Onur Kaya (KV Mechelen), Timothy Derijck (KV Kortrijk), Obbi Oulare (Standard) en Sander Coopman (Antwerp) vonden uiteindelijk onderdak bij een andere club in onze vaderlandse competitie.

Een heleboel andere spelers stopten inmiddels zelfs al met voetballen. Enkele bekende namen zoals Karel D’Haene, Jesper Jörgensen, Mbaye Leye en Davy De Fauw volgen het voetbal dezer dagen vanuit de zetel of trainersstoel. Andere zagen hun carrière dan weer een diepe duik nemen. Zo spelen bijvoorbeeld Jens Naessens (zonder club), Igor Vetokele (Westerlo), Jonathan Benteke (Visé), Bryan Verboom (Aarau, Zwitserse tweede divisie) en Marvin Baudry (zonder club) op een niveautje lager.

Eén enkeling is naast Meïté echter ook een trotse bezitter van een contract bij een absolute topclub in Europa. Toenmalige Monaco-huurling Abdou Diallo kwam via Mainz en Dortmund uiteindelijk bij PSG terecht. Een absolute titularis is Diallo niet in Parijs, de verdediger mag echter wel regelmatig meespelen en is een gewaardeerde kracht in het sterrenensemble van PSG.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws