Zocht Losada zelf naar de uitgang bij Beerschot? 'Makelaars gingen de markt op'

Zocht Losada zelf naar de uitgang bij Beerschot? 'Makelaars gingen de markt op'

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 21:45zo 17-01-2021 om 21:45

Hernan Losada verlaat Beerschot en gaat aan de slag bij het Amerikaanse DC United. Dat heeft de Argentijnse coach bevestigd na de match tegen Club Brugge. Maar is hij zelf op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging? Volgens Peter Vandenbempt werd hij immers aangeboden door zijn makelaars.

'Uit de gesprekken met mensen van Beerschot is gebleken dat Hernan Losada een onblusbare ambitie heeft. Dat wisten we al, maar blijkbaar is hij ook bijzonder ongeduldig', vertelt Vandenbempt bij Sporza. 'Hij had kunnen zeggen: ik doe het seizoen nog uit bij Beerschot, de club waarmee ik de promotie naar 1A heb behaald en waarmee ik schitterende eerste maanden van de competitie heb beleefd. Maar nu er zich een kans aandient over de plas wil hij die blijkbaar toch grijpen.'

Losada is de voorbije jaren uitgegroeid tot een meubelstuk bij Beerschot, maar daar komt nu een einde aan. Hij heeft inderdaad weinig geduld getoond, want volgens Vandenbempt werd hij door zijn makelaars aangeboden. 'Het is wel opvallend dat zijn makelaars de voorbije weken met hun trainer op de markt zijn gegaan', vervolgt de analist.

'Misschien zonder dat Losada dat zelf wist. In het voetbal kan het snel gaan. Beerschot is aan een mindere periode bezig en eindigt het seizoen misschien pakweg als 12e. Dan is er veel minder glans. Misschien willen hij of zijn makelaars dat risico niet lopen', besloot Vandenbempt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws