Vanhaezebrouck: Er is een reden waarom Gent zo laag geklasseerd staat

Vanhaezebrouck: "Er is een reden waarom Gent zo laag geklasseerd staat"

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 16:15zo 17-01-2021 om 16:15

Laatste update: zondag 17 januari 2021 om 16:31zo 17-01-2021 om 16:31

KAA Gent verloor met 0-1 in eigen huis van Royal Antwerp FC, hierdoor ziet het rechtstreekse concurrenten om Play Off 1 verder uitlopen. Hein Vanhaezebrouck weet waar het schoentje knelt bij de Buffalo's. 

Hein Vanhaezebrouck wou na een 1 op 6 terug aanknopen met de winst. Het werd een sisser want KAA Gent verloor met 0-1. In de tweede helft miste Sven Kums nog een penalty bij een 0-0 stand. Vanhaezebrouck reageerde na de wedstrijd bij Eleven Sports. "We kenden de filosofie van de trainer van de tegenstander dus we waren niet verrast dat ze met een laag blok speelden. Het is hun goed recht om een laag blok op te stellen. Wij plaatsten daar een goede eerste helft tegenover maar er zat te weinig diepgang in ons spel en vooraan waren we te statisch", liet HVH  zijnlicht schijnen over de eerste helft.

Vanhaezebrouck weet waar het schoentje knelt bij Gent dit seizoen en dat zag hij ook in de tweede helft. "In de tweede helft creërden we meer diepgang maar we vergeten gewoon te scoren. Als we dat doelpunt maken moeten zijn hun organisatie aanpassen en kunnen we met onze snelle jongens voorin op de omschakeling spelen. Het blijft hetzelfde verhaal van afgelopen weken, we hebben moeiet om een doelpunt te maken. En als de tegenstander met één schot op doel dan weet te scoren dan is het frustrerend", aldus Vanhaezebrouck.

KAA Gent liet drie punten liggen in hun strijd om Play Off 1, ook Vanhaezebrouck weet dat het mooie drie punten konden zijn. "We spelen van week tot week en we bekijken ook zo het klassement. Nu kunnen we drie wedstrijden niet winnen die we eigenlijk hadden moeten winnen, dan wordt het moeilijk om te concurreren voor Play Off 1. De afstand op de ploegen die voor ons staan blijft zo goed als hetzelfde, enkel Antwerp loopt drie punten uit en dat is jammer. Die ploegen willen we graag dichtbij ons houden", sloot Vanhaezebrouck af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws