Belg scoort in Eredivisie en draagt doelpunt op aan overleden neefje

Belg scoort in Eredivisie en draagt doelpunt op aan overleden neefje

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 15:34zo 17-01-2021 om 15:34

Anas Tahiri zette RKC Waalwijk zondagmiddag op voorsprong tegen Willem II en was zijn emoties niet de baas. De Belg liet voor de camera een shirt zien, ter nagedachtenis aan zijn overleden neefje.

"Het is altijd moeilijk om over zoiets te praten", begint Tahiri na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Ik had een klein neefje met een hele zware handicap en die is een paar maanden geleden overleden. Ik heb niets met hem kunnen doen, want hij had echt een zware handicap. Hij zit voor altijd in ons hart. Het moeilijkste is het niet voor mij, maar voor zijn ouders. Met dit shirt wil ik zeggen dat ik aan hem denk."

De RKC-middenvelder was duidelijk geroerd na zijn treffer en was zijn tranen niet de baas. "Na de goal was het rust, ik kon een beetje rust pakken", vervolgt hij. "Zo is het leven, ik was blij om voor hem te scoren. Ik ga hem voor heel mijn leven in mijn hart houden en dat is het belangrijkste."

Genoeg voor de winst was de treffer van Tahiri niet voor RKC. Willem II kwam in de tweede helft op gelijke hoogte via Kwasi Wriedt en meer doelpunten werden er niet gemaakt in het Mandemakers Stadion.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws