Van den Brom spreekt over tactiek bij KRC Genk: “Daar stond toen iets”

Van den Brom spreekt over tactiek bij KRC Genk: “Daar stond toen iets”

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 15:45za 16-01-2021 om 15:45

John van den Brom is een fervent voorstander van de 4-3-3-formatie, maar KRC Genk behaalde sterke resultaten met drie verdedigers achterin. Van den Brom spreekt tegenover Het Laatste Nieuws over de tactiek.

Aanwinst Angelo Preciado zal waarschijnlijk starten dus het ziet er naar uit dat van den Brom weer zal omschakelen naar een systeem met drie achterin en twee vleugels. “Ik heb genoten van de momenten dat we met drie achterin speelden, daar stond iets. Vorige week tegen Kortrijk was het toch allemaal wat onzeker. Daarom wil ik een lastige uitwedstrijd op Moeskroen kiezen voor een formatie waarin die jongens zich het best voelen.”

“Maar laat het duidelijk zijn, wij moeten in staat zijn om verschillende formaties te hanteren. Maar ligt het altijd aan de manier van spelen? Of ligt het soms ook aan de vorm, de kwaliteit en het gevoel dat je hebt? Ik ben er zeker van dat dat wel zo is. Op Kortrijk had ik het gevoel dat we géén goal meer zouden maken, ongeacht het systeem”, aldus van den Brom.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws