OH Leuven zorgt voor een record: Dat is uiteraard geen doel op zich

OH Leuven zorgt voor een record: "Dat is uiteraard geen doel op zich"

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 12:00vr 15-01-2021 om 12:00

Oud-Heverlee Leuven gaat zaterdag op bezoek bij STVV. Marc Brys is op zijn hoede voor STVV, dat onder Peter Maes een heel nieuw elan hebben gevonden. 

"STVV brengt onder Maes een ander soort voetbal", vertelt Brys op de officiële website. "Het speelt veel meer in blok, met een zekere discipline ook, en schakelt goed om. De opbouw verloopt ook anders. Met Mboyo en Bruls haalden de Truienaars spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. In de heenmatch speelde De Ridder niet mee. Ik schat dit STVV dan ook hoger in dan de ploeg die wij bekampten in de heenronde."

OHL zal dan ook alles op alles moeten zetten. "Ik zag STVV vorig weekend een heel erg goeie tweede helft spelen tegen Club Brugge. Ik verwacht me aan een wedstrijd met veel duels. Het is geen geheim dat wij liever uit het duel voetballen."

Opvallend: OHL heeft voorlopig in alle 20 matchen gescoord. Het is de eerste promovendus die daarin slaagt. "Dat is geen doel op zich uiteraard, maar het typeert onze groep en ons uitgangspunt wel. We starten elke match met de intentie om die te winnen. Dat kun je alleen wanneer je scoort. Ik snap dat mensen houden van statistieken en zaken die nog nooit gebeurd zijn. Ik hoorde dat OHL nog nooit won op Stayen. Dat vind ik dan weer wel een mooie uitdaging", lacht Brys.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws