Kompany op zijn hoede bij Anderlecht: Zal met klein verschil gebeuren

Kompany op zijn hoede bij Anderlecht: "Zal met klein verschil gebeuren"

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 11:15do 14-01-2021 om 11:15

Anderlecht moet vrijdagavond naar de Kehrweg voor een confrontatie met Eupen. Paars-wit doet het dit seizoen slecht op verplaatsing, maar coach Vincent Kompany hoopt het tij snel te keren. 

Thuis doet Anderlecht het uitstekend met 22 punten, maar op verplaatsing haalde het dit seizoen maar 10 op 30. Alleen Cercle, STVV en Moeskroen deden slechter. Kompany weet wel iets over thuisvoordeel: hij schreef zelfs zijn thesis over dat onderwerp.

"Ik zal proberen geen te zware taal te gebruiken", lacht Kompany bij Het Nieuwsblad. "Ploegen blijven met een thuisgevoel zitten, zelfs zonder publiek. Het gaat om elke keer hetzelfde patroon afwerken in hetzelfde stadion en je meer in je comfortzone voelen thuis. Onze mindere uitresultaten liggen dus eerder aan de tegenstanders, die zich sterker voelen in eigen huis dan dat wij ons minder zouden voelen op verplaatsing."

Bovendien heeft Anderlecht al veel pech gehad. "Ik denk dat iedereen gezien heeft hoe onze uitwedstrijden zijn afgelopen. We zijn niet de typische uitploeg die achterin blijft staan of de hele wedstrijd onder vuur ligt. Vanaf nu zullen we het beter doen op verplaatsing", aldus Kompany.

Eupen wordt hoe dan ook een taaie kluif. "Een moeilijke wedstrijd, zoals elke week. Je mag nu al opschrijven dat het met een heel klein verschil zal gebeuren. Wat ik wil, is dat we evenveel creëren als tegen OHL. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat we deze keer wel zullen scoren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws