KRC Genk gaat de mist in tegen KV Kortrijk en vergeet (tijdelijke) leidersplaats

09-01-2021 20:15 Laatste update: 20:22
109

KRC Genk is er niet in geslaagd de trip naar Kortrijk tot een goed einde te brengen. In het Guldensporenstadion werd de stand 2-1. De Limburgers vergeten zo een (tijdelijke) leidersplaats.

KRC Genk begon scherp. Met Onuachu en Ito hadden ze de eerste tien minuten de perfecte mogelijkheden om op voorsprong te komen. Ook nadien creëerde Genk genoeg, maar telkens stond doelman Ilic pal.

Zoals gewoonlijk in het voetbal krijg je dan het deksen op de neus. De Sart zette Gueye alleen voor doel. Die werkte klinisch af en zette de kerels op voorsprong. Na die treffer moest KRC Genk even bekomen, maar veel gaven ze niet weg. Even later mistte Onuachu nog oog in oog met Ilic, maar de druk werd opgevoerd.

Na een mooie combinatie scoorde vijf minuten voor tijd de onvermijdelijke Paul Onuachu. KV Kortrijk en KRC Genk gingen zo met een gelijke stand rusten.

De tweede helft begon met een kansje voor Van der Bruggen. Ook nadien kon KV Kortrijk dreigen met De Sart. Dit luidde de 2-1 in. Vukovic ging op een hoekschop naast de bal, Gueye tikte simpel binnen. KRC Genk kwam er niet uit. Gueye maakte zelfs bijna een hattrick, maar dit liet Vukovic nog niet toe.

Veel kansen kwamen er niet meer, KV Kortrijk maakte wedstrijd goed dood en kwam er soms zelfs uit. De terugkeer van Chevalier is een voetnoot. KRC Genk kon nooit meer aanspraak maken op een gelijkspel. De gemiste kansen in eerste helft breken hun dus zuur op.