De laatste keer dat ik Martinez zag, gaf hij aan dat hij tevreden was

"De laatste keer dat ik Martinez zag, gaf hij aan dat hij tevreden was"

07-01-2021 13:45 Laatste update: 13:52
1

De EK-plaatsen zijn heel duur bij de Rode Duivels, maar toch zijn er heel wat spelers die nog mogen dromen. Zo is er Joris Kayembe, die een uitstekend seizoen speelt bij Sporting Charleroi. Hij speelde inmiddels ook al twee interlands. 

Kayembe koestert dus hoop voor het EK. "Ik kan alleen maar dit zeggen: de laatste keer dat ik de bondscoach zag, gaf hij me te kennen dat ik hard moest blijven werken, dat hij mijn wedstrijden analyseerde, dat hij tevreden was met wat ik toonde bij Charleroi en dat ik de kans zal moeten grijpen wanneer ik die krijg. Ik ga me dus aan geen pronostiek wagen", meldt hij bij Sport/Voetbalmagazine

Kayembe weet namelijk dat hij nooit zeker kan zijn. "Vier jaar geleden kwam Marc Wilmots naar mij in Porto om me te zeggen dat hij op mij rekende voor het EK 2016, dat hij me erbij zou nemen. Kort nadien verdween ik uit de roulatie. In het voetbal heb je niet alles zelf in de hand."

Kayembe heeft wel het profiel van een echte wingback. Daar is bondscoach Roberto Martinez naar op zoek. "Eerlijk gezegd wil ik me gewoon concentreren op mijn werk bij Charleroi. In mijn hoofd heb ik natuurlijk bepaalde doelen. Ik kan je gerust vertellen dat ik ambitieus ben. Maar ik weet ook dat je beter geen verwachtingen koestert op lange termijn, kwestie van niet ontgoocheld te worden."