KRC Genk komt op één punt van Club Brugge na winst tegen Eupen

06-01-2021 22:37
28

KRC Genk is het jaar 2021 meteen begonnen met een driepunter. Het kreeg te maken met een sterk Eupen, maar wist wel te winnen. Het werd 1-4 voor de Limburgers.

KAS Eupen begon het best aan de partij en had ook het meeste balbezit. Toch was de eerste grote kans van de partij voor KRC Genk. Het eerste doelpunt ook. In de negende minuut van de partij opende Junya Ito de score.

Lang genieten kon het daar niet van, want Eupen bleef gewoon op zoek naar dat doelpunt en werd er ook voor beloond. Niet veel later was het Stef Peeters die op knappe wijze voor de 1-1 gelijkmaker kon zorgen. Meteen een leuk begin dus van het Belgisch voetbal in 2021.

Eupen had uiteindelijk ook het meeste balbezit en ook enkele kansen. Doelpunten puurde het daar niet uit. Integendeel, het was andermaal Paul Onuachu die wist te scoren. Hij stopte niet met scoren in 2020 en lijkt dat ook in 2021 te blijven doen. Tegen Eupen scoorde hij al zijn zestiende. Daar bleef het ook bij tot de rust.

De tweede helft kon ook niet beter beginnen voor KRC Genk. Na nog geen minuut voetballen kwam doelman Theo Defourny te laat en haalde hij Onuachu onderuit. Scheidsrechter Vandriessche floot voor een terechte strafschop, Onuachu benutte die ook.

Voor Eupen was het vet van de soep en het kwam er amper nog aan te pas. Genk kreeg uiteindelijk nog een strafschop, met wat geruzie tussen Onuachu en Bongonda tot gevolg. Uiteindelijk ook een doelpunt, gescoord door Onuachu. Toch zal het een kleine smet zijn op een knappe overwinning voor Genk.

Genk ging uiteindelijk nog voor dat vijfde doelpunt, maar kon Defourny niet meer verslaan. Aan de overzijde kwam Vukovic amper nog in beeld. Het bleef 1-4.

Door de winst komt Genk tot op één punt van leider Club Brugge. Eupen blijft steken op de vijftiende plek, maar heeft nog steeds één wedstrijd minder gespeeld.