Anderlecht gaat praten met Vlap: 'Vraag is of hij die boodschap oppikt'

Anderlecht gaat praten met Vlap: 'Vraag is of hij die boodschap oppikt'

05-01-2021 11:15 Laatste update: 11:53
4

Michel Vlap is ook dit seizoen geen sleutelpion bij Anderlecht. Voor de match tegen Beerschot haalde hij niet eens de wedstrijdselectie. Anderlecht zou zich vragen stellen bij de professionaliteit van de Nederlander. 

Vlap heeft een uitgebreid gesprek gehad met Anderlecht, bevestigt zijn entourage aan Het Laatste Nieuws. 'Daarin heeft de club de speler duidelijk gemaakt wat anders moet - meer professionalisme en vechtlust -, het is nu de vraag of Vlap die boodschap oppikt', zo staat te lezen. 'Doet hij dat, dan staat hij een stap dichter bij nieuwe speelkansen. Komen die er finaal niet - om welke reden ook - dan zal de Fries alsnog aansturen op een vertrek.'

Vlap stond dit seizoen amper vier keer in de basis bij Anderlecht. Voor de winterstop kreeg Percy Tau vaak de voorkeur, maar gaat waarschijnlijk vertrekken bij Anderlecht. Majeed Ashimeru (RB Salzburg) zou wel al op komst zijn om Tau te vervangen. 

Anderlecht betaalde anderhalf jaar geleden liefst zeven miljoen euro om Vlap weg te halen bij Heerenveen. Enkel voor Nicolae Stanciu (10 miljoen euro) en Bubacarr Sanneh (8 miljoen euro) heeft paars-wit nog meer betaald.