Oud-Heverlee Leuven trekt naar Genk voor een 5-daagse stage.

Oud-Heverlee Leuven trekt naar Genk voor een 5-daagse stage.

03-01-2021 14:10

De coronapandemie houdt nog steeds de voetbalwereld gedeeltelijk in bedwang. In België zijn nog steeds geen toeschouwers toegelaten en de spelers worden afgeraden omhun familie in het buitenland niet opzoeken. Ook de traditionele winterstages naar warmere oorden zijn er deze keer niet meer. Oud-Heverlee Leuven voorziet een alternatief.

Het coronavirus maakt een traditionele winterse oefenstage in het zuiden onmogelijk. Daarom slaat OHL deze keer zijn tenten op in Genk. Hotel Stiemerheide opent speciaal voor het Leuvense gezelschap zijn deuren. Dat hotel ontving de voorbije jaren tal van voetbalploegen van heinde en ver, liet de club weten op hun website. Het spreekt voor zich dat alles coronaproof verloopt op deze vijfdaagse oefenstage. "We hebben zowel het hotel als de voetbalvelden van Bregel Sport exclusief tot onze beschikking", zegt Marc Brys. "We worden dus niet geconfronteerd met andere mensen, behalve dan het personeel van het hotel. Iedereen is vooraf getest en ook tijdens de stage vinden er regelmatig testen plaats. We dragen een mondmasker en tijdens het eten houden we voldoende afstand van mekaar."

Na de relatief korte rustperiode van zes dagen volgden zaterdag een aantal fysieke testen. Vanaf vandaag bereiden de manschappen van coach Brys het resterende gedeelte van de competitie voor en hopelijk ook zoveel mogelijk bekerwedstrijden. "Het wordt sowieso anders dan de traditionele, wat langere voorbereiding in een zuiders land. We willen in eigen land een goeie basis leggen voor het vervolg van de competitie", liet Brys weten in aanloop van de hervatting van de competitie.

Fans van de VTM-serie Spitsbroers kennen het hotel zeker. Hotel Stiemerheide vormde immers het decor voor de belevenissen van de voetbalbroers Moerman.