Ito vergelijkt KRC Genk met kampioenenjaar: “Het komt langzaam in de buurt”

Ito vergelijkt KRC Genk met kampioenenjaar: “Het komt langzaam in de buurt”

30-12-2020 09:44
3

KRC Genk wordt door velen als een titelkandidaat gezien. Onder John van den Brom spelen de Limburgers goed. Dat ziet ook Junya Ito. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat de Japanner zich uit over de ambitie.

Ito vergelijkt de huidige groep met het kampioenenjaar. “Dat is een heel moeilijke vraag. Twee jaar geleden leefde er in de groep het gevoel van: wij kunnen niet verliezen. Het team was uitgebalanceerd en de resultaten waren ernaar. Nu is het ook goed, maar kan het in mijn ogen nog beter, de balans in het team, de combinaties.”

“Eerst speelden we 4-4-2 of 4-3-3, nu is er achterin een formatie met vijven. Dat is toch anders voetballen, maar langzaam komt het in de buurt van hoe goed we toen waren. De verdediging staat als een huis, we pakken weinig goals. Maar het sterkste punt van die aanpak met vijf verdedigers is dat we op de counter veel sterker zijn en wij met drieën voorin veel meer ruimte krijgen, meer vrijheid.”

Ito blijft wel met de voetjes op de grond. “Het gevoel zit goed en we scoren vlot, maar we zitten amper in de helft van de competitie. Als we dit kunnen vasthouden, kunnen we een heel eind komen. Of dat scorend vermogen dan een beslissende rol gaat spelen, zien we dan wel.”