Nederlanders staan te kijken van Lang: Heeft Ajax dat goed ingeschat?

Nederlanders staan te kijken van Lang: "Heeft Ajax dat goed ingeschat?"

28-12-2020 17:45
36

Noa Lang wordt stilaan de belangrijkste speler bij Club Brugge. Tegen Eupen (3-0) maakte hij weer het verschil met twee goals en een assist. Dat hebben ze in Nederland ook gezien. 

In de podcast van Voetbal International komt Lang uitgebreid aan bod. "Ik heb de match gezien, hij deed het geweldig", aldus verslaggever Suleyman Özturk. "Hij heeft het nummer tien en maakt dat waar. Hij speelt met een bepaalde soort vrijheid, een zekere flegmatiek. Hij deed me soms wat aan Neymar denken."

Nochtans werd Lang wel afgeserveerd bij Ajax. "Club Brugge is natuurlijk een iets lager niveau dan Ajax, maar ze spelen wel Champions League en staan aan kop. Hij begon met een lastige periode, maar is nu één van de belangrijke spelers bij Club Brugge. Hij zit niet meer aan de zijlijn geplakt en dat doet hem goed."

In België is Lang gestart met een propere lei. In Nederland had hij een kwalijke reputatie. "Hij was lastig om mee te werken, hij is aanwezig in een groep en een beetje stout. Maar wel op een vrolijke manier. Maar in België wordt dat als prettig ervaren en wordt hij puur als voetballer beoordeeld. Je kan je afvragen of Ajax geen behoefte heeft als deze Lang. Ze hebben daar nu problemen op de nummer tien. Is dat wel goed ingeschat?"