Na ultrakorte aanloop heeft Losada nog tweede frustratie: Penalty is kantelpunt

Na ultrakorte aanloop heeft Losada nog tweede frustratie: "Penalty is kantelpunt"

27-12-2020 20:47
27

K. Beerschot V.A. sluit een geweldig 2020 af met nul op negen. Na twee weken zonder trainingsarbeid konden de Ratten zich niet voldoende verweren op het veld van RSC Anderlecht: 2-0. Trainer Hernan Losada kan zijn troepen niets verwijten. Dat geldt niet voor het aanwezige scheidsrechterskorps.

"Ik vond Beerschot goed tot aan het penaltymoment", kwam Losada meteen ter zake bij zijn reactie aan Eleven Sports. "Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik hoor dat je hem volgens de nieuwe regels al dan niet kan fluiten. Dat is het kantelpunt in de wedstrijd. Ik vond trouwens dat het moment met Tissoudali ook twijfelachtig was, daar had de VAR zeker op terug kunnen komen", verwijst de Beerschot-coach na een twijfelachtige ingreep in de zestien meter van Anderlecht.

Losada zag dus verzachtende omstandigheden voor zijn jongens. "Maar goed, we komen van twee weken waarin we niet konden trainen, zeker niet in groep. Je ziet dat ook bij de vervangingen van Tissoudali en Halaimia bijvoorbeeld. Van den Buijs had krampen, Prychynenko krampen … Je speelt deze match niet in normale omstandigheden", stelt de Argentijnse Antwerpenaar.

“Toch ben ik fier op mijn ploeg. De manier waarop we naar hier zijn gekomen, om druk te zetten en te spelen zoals we dat elk weekend al gedaan hebben. Uiteindelijk heeft Anderlecht voldoende kansen gecreëerd om die match te winnen, maar nogmaals, het kantelmoment was die penaltyfase", houdt Losada voet bij stuk.