VP-Analyse: Doelhout verhindert zege voor KRC Genk tegen daadkrachtige Waaslanders

VP-Analyse: Doelhout verhindert zege voor KRC Genk tegen daadkrachtige Waaslanders

27-12-2020 18:18
2

KRC Genk en Waasland-Beveren hielden elkaar zondagmiddag in evenwicht. In een pittige wedstrijd trof KRC Genk driemaal het doelhout, W-B behaalde een hard bevochten punt.

KRC Genk vergeet te winnen
Na de openingstreffer had KRC Genk nog enkele kansen op een doelpunt. Onuachu en Bongonda lieten deze liggen. In de tweede helft was het minder, maar ook daar kon de boomlange Onuachu scoren. In de absolute slotfase had Genk nog de grootste kansen. Meer daarover hieronder.

Latje-trap
KRC Genk trof deze wedstrijd driemaal het doelhout, een straffe prestatie. Twee van de drie kansen werden in de absolute slotfase op de paal en lat getrapt door Lucumi en Ito. Daarvoor trof ook al Bongonda de paal. Een ‘gelukje’ voor Waasland-Beveren.

Straffe Koita
Koita was de man bij Waasland-Beveren. Hij kon in de eerste helft al enkele keren dreigen van buiten de zestien. In de slotfase van de eerste helft vond hij zelfs het net. Vanop ruim 30 meter trapte hij een vrije trap mooi langs de paal. Een knappe prestatie van de Senegalees.

Daadkrachtig Waasland-Beveren
Van een metamorfose gesproken. Waasland-Beveren speelde potig, sterk in blok en goed in de tegenaanval. Hayen heeft een ploeg op het veld gezet. Die ploeg durft ook op goede momenten, ambetante fouten te maken voor de tegenstander. De ‘Leeuwen’ hebben zichzelf terug in de competitie gevoetbald.