Tienkoppig Gent verzilvert grote kansen niet en verliest van KV Kortrijk

26-12-2020 20:21
41

KAA Gent heeft het vertrouwen na de overwinning tegen Club Brugge niet kunnen omzetten in een goed resultaat tegen KV Kortrijk. Op bezoek bij de Kortrijkzanen heeft Hein Vanhaezebrouck schipbreuk geleden. Hij ging met 1-0 onderuit.

Het wedstrijdbegin was voor KV Kortrijk, dat snel uit de startblokken schoot en Sinan Bolat meteen aan het werk kon zetten. De doelman, die nog uitblonk tegen Club Brugge, hield zijn netten echter schoon.

KAA Gent zat niet in de wedstrijd en leek het nog wat moeilijker te gaan krijgen na een domme rode kaart voor Roman Yaremchuk. Een Gent met slechts spelers kwam echter beter in de wedstrijd en kreeg uiteindelijk zelfs nog de meeste kansen in de tweede helft. Een doelpunt kregen we echter niet meer te zien.

Voor KV Kortrijk kon die tweede helft niet beter beginnen. Het begon die tweede net zoals de eerste, maar slaagde er deze keer wel in te scoren. Na een knappe actie verzilverde Faiz Selemani de kans en maakte hij er 1-0 van.

Een tienkoppig Gent probeerde wel tegen te prikken en was er via Bukari ook enkele keren bijzonder dicht bij. Hij slaagde er echter niet in om tot scoren te komen. Ook Bezus en Tim Kleindienst kregen enkele mogelijkheden op die gelijkmaker. Het balbezit bleef uiteindelijk ook voor de Buffalo's, maar een doelpunt leek er niet meer in te gaan zitten. Bij KV Kortrijk hield men de netten schoon: 1-0.