Tielemans en Castagne vechten terug tegen Man Utd op Boxing Day

26-12-2020 15:29
2

Manchester United en Leicester City zijn in vermakelijke topper in de Premier League één puntje ingelopen op koploper Liverpool. De nummers twee en drie van Engeland bleven na een boeiend gevecht steken op 2-2. Bij Leicester speelden Youri Tielemans en Timothy Castagne negentig minuten.

Het duel in het King Power Stadium begon furieus. Al na één minuut had Marcus Rashford moeten scoren, maar op aangeven van Bruno Fernandes kopte hij van dichtbij over. Het antwoord van de thuisploeg volgde snel. Jamie Vardy kroop voor Eric Bailly en schoot over. Niet veel later kwam David De Gea met de schrik vrij, toen hij bijna over een terugspeelbal stuiterde.

Na die spectaculaire beginfase had Leicester vaker de bal, maar veel kansen werden niet meer gecreëerd, mede door de nodige slordigheden aan beide kanten. Na 23 minuten dook Marcus Rashford uit het niets voor Kasper Schmeichel op en hij rondde ditmaal wel af op aangeven van Fernandes. Lang kon United daar niet van genieten. Na ruim een halfuur schoot Harvey Barnes van afstand raak. Het was een verdiende gelijkmaker in de evenwichtige topper.

In de tweede helft kreeg wederom Rashford de eerste serieuze kans. De aanvaller kwam oog-in-oog met Schmeichel echter niet als winnaar uit de strijd. Manager Ole Gunnar Solskjaer besloot onder meer Edinson Cavani in te brengen en de Uruguayaan stond met een goede pass op Fernandes aan de basis van de 1-2. Het was echter niet de winnende treffer, want Jamie Vardy maakte er na 85 minuten weer 2-2 van.

Via onder meer Tielemans kreeg Leicester zelfs nog de kans op drie punten, maar zijn schot werd aangeraakt. Ook Ayoze Perez kon er daarna niet meer bij. De vermakelijke topper eindigde daardoor in een remise. Leicester heeft nu 28 punten, United 27 punten. Lijstaanvoerder Liverpool heeft 31 punten.