Club mag Noa Lang bedanken voor overwinning, maar verliest Vanaken met rode kaart

26-12-2020 15:51 Laatste update: 16:01
53

Club Brugge nam het in zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar op tegen het gehavende KAS Eupen. Voor Eupen was het de eerste wedstrijd sinds hun overwinning op Beerschot op 6 december. Club Brugge won de wedstrijd dankzij twee doelpunten van Noa Lang en een magistrale assist van de Nederlander op David Okereke, 3-0 was de eindstand.

Club Brugge ging op zoek naar eerherstel na hun verliespartij tegen KAA Gent vorige speeldag. KAS Eupen moest voor de eerste keer sinds 6 december weer een wedstrijd spelen dankzij coronaperikelen binnen de club.

Het eerste halfuur viel er weinig te beleven, een schotje van Krépin Diatta en bijna Hans Vanaken waren de enige dreiging die in het eerste halfuur genoteerd kon worden. KAS Eupen speelde goed in organisatie en kon de kleine pogingen van Club Brugge gemakkelijk opvangen. De bezoekers kwamen zelf weinig tot niet in de buurt van Simon Mignolet. In de laatste 10 minuten van de eerste helft kwam er geen beterschap, Club Brugge wou wel maar was te slordig en te inspiratieloos om de Eupense organisatie uit verband te spelen.

De tweede helft startte beter want na één minuut kreeg Diatta de 1-0 aangeboden door Noa Lang maar hij trapte van heel dichtbij op een verdediger. Club Brugge krikte het niveau op en op een hoekschop van KAS Eupen schakelde Club razendsnel om met Clinton Mata en Krépin Diatta. Die laatste zette Noa Lang alleen op weg naar doel en de Nederlander werkte beheerst af. Club kreeg vertrouwen en duwde door, enkele minuten later volgde bijna identiek hetzelfde doelpunt. Een hoekschop van KAS Eupen mondde uit in de 2-0 afgewerkt door Lang.

Het was duidelijk te merken dat KAS Eupen al enkele weken geen wedstrijd meer heeft gespeeld. Club had vertrouwen en zorgde voor een hoog baltempo, Eupen had het zeer lastig. Diatta en De Ketelaere kregen nog mooie kansen op de 3-0 maar beiden vonden ze keeper Theo Defourny op hun weg.
Club kreeg nog een smetje op de zege want Vanaken moest het veld vroegtijdig verlaten wegens een rode kaart. Hij kwam te laat en plaatste zijn voet boven op de verdediger. Enkele minuten later maakte Club er toch 3-0 van dankzij David Okereke, maar vooral de assist van Noa Lang mocht er zijn.

Club speelde de wedstrijd rustig uit en knoopt zo weer aan met de overwinning. Zo blijft Club Brugge nog even aan de leding tot KRC Genk zijn inhaalwedstrijden gespeeld heeft.