Antwerp-kapitein Haroun over racisme-rel: “Heel mooi van Club Brugge”

Antwerp-kapitein Haroun over racisme-rel: “Heel mooi van Club Brugge”

24-12-2020 09:27
13

Faris Haroun kreeg te maken met racisme op sociale media en bracht dit aan het licht. Tijdens de wedstrijden tegen Club Brugge werd hij racistisch bejegend op Twitter. De Antwerp-kapitein nam geen blad voor de mond: ‘In wat voor een trieste wereld leven we.’

Haroun kijkt nu nog eens terug naar de racisme-rel en hoe de zaken zijn gelopen. “Het was met redelijk wat ongeloof dat ik die zondagavond dat bericht op sociale media las. De ochtend nadien zat ik samen met het bestuur en besloten we die klacht in te dienen. Niet meer dan normaal. Ik wilde een signaal sturen dat zoiets niet kan. Het was heel mooi dat ook Club Brugge zich achter die klacht schaarde.”

De anonieme Twitteraar bood wel zijn excuses aan na de mediastorm. “Eens het gezegd is, is het gezegd. No way dat ik die excuses dan nog aanvaard. Op een voetbalveld kan ik veel hebben. Dat ze roepen dat ik flaporen heb of dat ik niet kan voetballen – of nog hardere woorden: dat kan ik allemaal hebben. Het is dom, maar het maakt deel uit van het spelletje. Maar racisme of discriminatie is een no go.”

Anti-racisme
Haroun steunt alle mogelijke initiatieven om racisme in het voetbal tegen te gaan. “Ik doe altijd mee met de campagnes van de Pro League, omdat het iets is dat mij raakt. En niet alleen mij, zeker ook mijn familie. Bij mijn vrouw en mijn moeder komt dat nog harder aan. Ik wil dus alles doen om er mee voor te zorgen dat dit uit het voetbal en de samenleving verdwijnt.”

“Ik heb twee jonge kindjes en ik zou niet willen dat zij er ooit mee geconfronteerd worden. Als straks de supporters opnieuw naar het stadion mogen komen, hoop ik ook dat ze voor een positieve sfeer zorgen en het beschaafd houden. Maar ik zeg het nogmaals: het zijn steeds vaker mensen achter schermen die over de schreef gaan”, aldus Haroun.