Van Eetvelt waarschuwt Anderlecht-spelers: Ze krijgen richtlijnen mee

Van Eetvelt waarschuwt Anderlecht-spelers: "Ze krijgen richtlijnen mee"

22-12-2020 17:45 Laatste update: 18:11
10

De Pro League heeft het gehad met knuffelende voetballers. Woensdag wordt er vergaderd over eventuele straffen voor spelers. Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt vindt dat geen slecht idee. 

"Ik maak me zorgen over het gedrag op en rond het veld", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Dan heb ik het niet alleen over die lockdownfeestjes, wat uiteraard not done is, maar ook over die vieringen. Voetballers worden dan wel getest, maar ze moeten veel meer het goeie voorbeeld geven. Ook de onze. Voor elke match geven we richtlijnen mee met de spelers en zeggen we dat ze dat knuffelen moeten laten. Vaak luisteren ze, maar niet altijd."

Van Eetvelt weet dat er iets moet veranderen. "De publieke opinie pikt dat niet meer, dat voel en lees je overal. We moeten echt beseffen dat we geprivilegieerd zijn dat we in tijden van corona onze job nog mogen uitoefenen. En dus moeten we respect hebben voor zij die dat níét kunnen en een kleine inspanning doen. Pas op, ik begrijp wel dat spelers in the heat of the moment soms vergeten om zich aan de richtlijnen te houden. Maar daarom moeten we bestraffingen overwegen."

De vraag is wel hoe dat kan werken. Moeten vijf spelers die knuffelen allemaal geel krijgen? "In elk geval moet er íéts gebeuren, want alleen aanbevelen helpt niet", besluit Van Eetvelt.