VP Comboteam: wat brengen Club Brugge en KAA Gent samen op de mat?

VP Comboteam: wat brengen Club Brugge en KAA Gent samen op de mat?

20-12-2020 10:45 Laatste update: 10:54
17

Met Club Brugge - KAA Gent staat zondagmiddag de felbevochten Slag Om Vlaanderen op het programma. Wie zouden de twee teams samen kunnen opstellen. VoetbalPrimeur.be doet een poging om dat te achterhalen. 

Geen twijfels in het doel
KAA Gent heeft dit seizoen veel gesukkeld in doel, maar Sinan Bolat lijkt nu toch de strijd te hebben gewonnen. Hij is echter nog geen partij voor Simon Mignolet. Er zijn bitter weinig keepers in onze competitie die de strijd zullen winnen van de Rode Duivel.

Gemengde verdediging
De verdediging van KAA Gent gaf dit seizoen al heel wat geschenken, maar de intrede van Andreas Hanche-Olsen heeft een verschil gemaakt. Die verdediger is secuur en brengt stabiliteit. Ook op de linksback kiezen we met Milad Mohamaddi voor een Gentenaar, vooral dan door zijn enorme loopvermogen.

De andere twee plekken wijzen we toe aan Club Brugge. Clinton Mata is puur verdedigend de beste back van België. Brandon Mechele valt minder op dan ploegmaat Mata, maar heeft als 'laatste man' al heel wat goals verijdeld bij Club.

Levendig middenveld
Onder Hein Vanhaezebrouck begint het drietal Dorsch-Kums-Odjidja stevig te draaien, al moet dat nog bevestigd worden in een topper. Puur op basis van zijn talent kunnen we Vadis Odjidja niet uit de ploeg houden.

Op nummer acht is Mats Rits de laatste weken een echte revelatie bij Club. Ook Hans Vanaken kan als tweevoudig Gouden Schoen natuurlijk niet meer ontbreken op die middenstrook. De balans zal wat zoek zijn op dit middenveld, maar er zal zeker mooi voetbal te zien zijn.

Dynamiet voorin
Bij KAA Gent heeft Roman Yaremchuk alles om het te maken. Hij combineert snelheid met kracht, en daar kom je al heel ver mee in de Jupiler Pro League.

Sportbelofte Van Het Jaar Charles De Ketelaere moet in ons systeem voor goals en assists zorgen vanop de flank. Noa Lang kan bijna overal spelen en zetten we gemakshalve op de rechterkant. Osman Bukari is ook een veelbelovende speler, maar haalt de ploeg net niet.

Hebben we ons vergist op één of meerdere posities? Laat het ons weten in de reacties!