Vader Courtois haalt uit naar Sportgala: Ze respecteren grootste atleten niet

Vader Courtois haalt uit naar Sportgala: "Ze respecteren grootste atleten niet"

19-12-2020 13:45
32

Thibaut Courtois behoorde niet bij de genomineerden voor Sportman van het Jaar tijdens het Sportgala. Vader Thierry Courtois spreekt vol ongeloof harde taal tegenover L’Avenir.

Vijf Rode Duivels waren wel geselecteerd: Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Youri Tielemans en Axel Witsel. Geen Courtois ondanks zijn sterke prestaties met Real Madrid, het winnen van La Liga en zijn verkiezing van Beste Doelman in Spanje.

“Thibaut zal voor altijd een bron van fierheid voor ons zijn”, citeert Het Nieuwsblad vader Thierry. “Wij zijn dan ook telkens onder de indruk van wat hij doet en laat zien. Er is altijd wel iets dat je niet verwacht. Zoals zijn save eerder deze week bij Real Madrid (de beslissende redding in de 2-1-zege tegen Bilbao, red.).

Thierry Courtois vindt dat zijn zoon amper in de fout gaat. “Maar in België willen we nog wel eens vaak focussen op wat Thibaut soms minder goed doet. Sommige critici staan om de hoek te wachten, al moet gezegd worden dat hij niet vaak in de fout gaat. Maar zo is het nu eenmaal bij ons.”

Het ongeloof is groot bij de entourage van Courtois. “Ik begrijp dan ook niet dat mijn zoon niet bij de genomineerden voor Sportman van het Jaar zit terwijl hij vorig seizoen drie prijzen won. Ik denk dat we in België de grootste atleten niet respecteren