Kompany: Al blij dat hij dit seizoen zijn werk bij Anderlecht blijft doen

Kompany: "Al blij dat hij dit seizoen zijn werk bij Anderlecht blijft doen"

17-12-2020 13:15
2

RSC Anderlecht huurt dit seizoen Lukas Nmecha van Manchester City. Na zijn prestaties van de laatste weken hopen de fans van Anderlecht dat de jonge Duitser langer dan één seizoen in het Lotto Park blijft. Vincent Kompany is voorlopig enkel bezig met de korte termijn van Nmecha bij Anderlecht. 

"Ik kan niet zeggen of we hem zullen kunnen houden. Ik zal al blij zijn als hij dit seizoen zijn werk blijft doen bij Anderlecht. De rest zullen we moeten zien", noteerde Sporza uit de mond van Kompany na de vraag of Anderlecht Nmecha langer aan zich kan binden. 

"Op dit moment is Anderlecht voor Nmecha een club die uitstekend past bij de situatie de hij nu nodig heeft. Dat is belangrijk. Bij een grote club zit je al snel bij de reserven, terwijl er bij Anderlecht altijd iets mogelijk is om zulke talenten te laten spelen. Wedstrijden spelen is nu het belangrijkste voor hem."

Kan Nmecha ooit de eerste spits van Manchester City worden? "Hij heeft het voordeel dat hij al deel uitmaakt van de club en dat hij al gevolgd wordt. Het is aan Manchester City om te beslissen of hij zijn kans krijgt. Hij zet stapjes, maar de weg naar City is nog lang", aldus nog Kompany over de 22-jarige spits.