Referee Department velt duidelijk oordeel over rode kaart in Antwerp Club Brugge

Referee Department velt duidelijk oordeel over rode kaart in Antwerp Club Brugge

14-12-2020 23:32
15

Afgelopen zondag was het uitkijken geblazen naar de topper tussen Antwerp en Club Brugge. Op de Bosuil slaagde de thuisploeg er echter niet in om de scalp te nemen van de landskampioen, en enkele individuele fouten lagen uiteindelijk aan de basis van het 0-2 verlies. Vooral de rode kaart van Jérémy Gélin oogstte achteraf heel wat onbegrip, dus kwam het Professional Referee Department vandaag met een oordeel. 

Volgens het Referee Department was de rode kaart van Jérémy Gélin tegen Club Brugge terecht. "Charles De Ketelaere gaat in de bewuste fase voorbije Jérémy Gélin. De speler van Club Brugge behoudt de controle over de bal en gaat alleen op doel af. De andere verdediger van Antwerp (Seck) is te ver weg om bij deze fase in te grijpen. Gélin beslist om De Ketelaere foutief af te stoppen, en krijgt een terechte rode kaart. De beslissing van de scheidsrechter wordt volledig gesteund door het Referee Department", luidt het besluit. 

Aanstaande woensdag neemt Antwerp het in eigen huis op tegen Zulte Waregem. Ivan Leko zal ongetwijfeld proberen om zijn ploeg terug op de rails te krijgen na de nul op zes in de competitie. Zondag wacht The Great Old opnieuw een confrontatie, dan is Waasland-Beveren de tegenstander van dienst.