Strijdend Club NXT gaat met kleinste verschil onderuit tegen Westerlo

11-12-2020 21:49

KVC Westerlo heeft revanche genomen na het gelijkspel eerder dit seizoen tegen Club NXT. In eigen huis slaagde het erin om met 2-1 te winnen van de Brugse jonkies.

Na het 1-1 gelijkspel kon Club NXT met enig vertrouwen KVC Westerlo bekampen. De Kemphanen begonnen dan weer met revanchegevoelens aan die partij. Die revanchegevoelen leken het te winnen van Club NXT, maar kregen te maken met opnieuw een sterk keepende Senne Lammens.

Club NXT echt naar de keel grijpen deed Westerlo niet en de Bruggelingen kwamen steeds beter in de partij. Dat werd ook beloond met een strafschop na een duidelijke fout op Thomas Van den Keybus. Die werd aanvankelijk gestopt door doelman Özer, maar werd teruggeroepen nadat hij te vroeg van zijn lijn kwam. In de herneming schoot Thibo Baeten de strafschop er onhoudbaar in.

Meteen na het doelpunt zakte Club NXT diep in en gaf het het balbezit volledig aan thuisploeg Westerlo. De goal voor de Kemphanen was dan ook niet zo verrassend. Na matig verdedigen bij Club NXT en een goede combinatie bij Westerlo werd het 1-1 via Abrahams.

De Bruggelingen kwamen opnieuw wat beter in de partij, maar echt grote kansen puurde het daar niet uit. Ook aan de overzijde werd Lammens amper nog aan het werk gezet. De gelijke stand bleef dan ook tot de rust staan.

De tweede helft zorgde voor hetzelfde spelbeeld als het einde van die eerste helft. Op de echt grote kansen bleef het ook wachten. Westerlo kwam ook amper nog aan bod, tot minuut 66. Vanuit het niets schoot Lukas Van Enoo de bal plots voorbij Lammens. De 2-1 stond op het scorebord.

Club NXT gaf zich niet gewonnen en zocht naar die gelijkmaker. Het zorgde ook voor een rode kaart bij Westerlo, dat tien minuten met zijn tienen verder moest. Ondanks dat mannetje meer kwam Club NXT niet meer tot een doelpunt. Het bleef 2-1.