VP Comboteam: zeven spelers van KRC Genk, vier van Anderlecht

VP Comboteam: zeven spelers van KRC Genk, vier van Anderlecht

11-12-2020 12:00 Laatste update: 19:54
7

Anderlecht en KRC Genk kruisen vrijdagavond de degens. Welk team zouden ze samen kunnen opstellen? VoetbalPrimeur.be legt het zwaartepunt bij de competitieleider.

Ervaring in doel
Tussen de palen gaan we voor Danny Vukovic, die twee seizoenen geleden al een titel op zak kon steken. Bij Anderlecht is Hendrik Van Crombrugge nog steeds out, waardoor Timon Wellenreuther in doel staat. Hij heeft meer potentieel dan Vukovic, maar voorlopig is de Australiër toch de betere keuze.

Gemengde defensie
De rechtsback is ongetwijfeld de best bezette positie in dit elftal. Joakim Maehle wint het nipt van Amir Murillo. Die laatste is echter ook elke week bij de betere spelers van Anderlecht, waardoor de keuze heel moeilijk werd. Op de linkerkant zien we minder vuurwerk. Bogdan Mykhaylychenko verslaat daar Jere Uronen omdat hij aanvallend toch iets meer impact heeft.

Centraal achterin heeft KRC Genk drie sterke Colombianen, waarvan Jhon Lucumi toch de meest complete is. De andere plek gaat naar Hannes Delcroix, één van de weinigen die elke week op een hoog niveau speelt bij paars-wit.

Technisch middenveld
Op de middenstrook kan Bryan Heynen niet ontbreken. Sinds zijn terugkeer maakt hij een groot verschil bij KRC Genk. Hij loopt gaten dicht, maar verdeelt tegelijk het spel en heeft een enorme actieradius. Dat verwacht Anderlecht ook van Albert Sambi Lokonga. Het komt er nog niet altijd uit, maar als duo met Heynen kan Lokonga zeker uitblinken.

KRC Genk speelt niet echt met een klassieke nummer tien. Bij Anderlecht zien we Yari Verschaeren als de beste optie voor die positie. Michel Vlap mag het ook geregeld proberen en heeft scorend vermogen, maar is voorlopig toch een ontgoocheling.

Aanval van KRC Genk
Voorin zien we geen enkele kandidaat van Anderlecht de elf halen. Het drietal van KRC Genk is daarvoor veel te sterk. Paul Onuachu is topschutter, Théo Bongonda en Junya Ito droegen daar in grote mate toe bij. Bij Anderlecht is het zoeken. Lukas Nmecha is sowieso de eerste spits, maar op de flanken kan nog niemand overtuigen.