Van den Brom over Kompany: Zonder resultaten houdt niemand het vol bij RSCA

Van den Brom over Kompany: "Zonder resultaten houdt niemand het vol bij RSCA"

10-12-2020 18:45
4

John van den Brom keert met KRC Genk komende zondag terug naar RSC Anderlecht, waar de Nederlander zeven jaar geleden ontslagen werd. Van den Brom pakte bij de Brusselaars echter wel een landstitel, waardoor een terugkeer in het Lotto Park toch wel voelt als thuiskomen.

Al is er ondertussen veel veranderd bij Anderlecht. "Als je terugkomt is het vooral leuk om mensen opnieuw te zien waarmee je hebt samengewerkt. Alleen zullen dat er in mijn geval slechts drie zijn... Ik kijk er vooral naar uit hoe we ons in zo’n aparte uitmatch gaan presenteren", wordt van den Brom geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Op de andere bank zit Vincent Kompany als coach, al behaalde hij met Anderlecht nog niet de gewenste resultaten. "Je ziet dat er echt wel een idee achterzit, in dat voetbal van Anderlecht. Een voetbalidee, vooral. Vincent weet natuurlijk als geen ander wat er gevraagd wordt van een voetballer en dat probeert hij te impliceren in zijn ploeg", aldus van den Brom.

Vasthouden aan principes
"Dat kost tijd. Het is vooral belangrijk dat je als trainer weet waar je mee bezig bent en dat je daar ook aan blijft vasthouden. Anders gaat het van hot naar her. Ik heb altijd erg veel respect gehad voor de voetballer-Kompany, als coach staat hij aan begin van zijn carrière. Dan valt het alleen maar te prijzen dat hij vasthoudt aan zijn ideeën. Ook al moet hij dat koppelen aan resultaten. Anders houdt niemand het vol", besluit de trainer van Genk.