Dan toch geen drie dalers volgend seizoen? 'Alle clubs zitten op dezelfde lijn'

Dan toch geen drie dalers volgend seizoen? 'Alle clubs zitten op dezelfde lijn'

09-12-2020 11:15 Laatste update: 11:35
22

Spelen we nog een jaar extra met achttien ploegen in 1A? Daar lijkt het sterk op, er zou unanimiteit bestaan om de terugkeer naar zestien ploegen met één jaar uit te stellen. Komende maandag wordt daarover beslist door middel van een stemming.

Reden voor het uitstel zouden de financiële gevolgen van de coronacrisis zijn, nog eens twee extra dalers zou namelijk een financiële ramp voor die clubs betekenen. Volgens Het Nieuwsblad zouden inmiddels alle clubs op dezelfde lijn zitten, er wordt dan ook verwacht dat er maandag wordt beslist om nog een seizoen extra met achttien clubs in 1A te spelen.

Er is echter één maar, de discussie over meer beloftenteams in 1B en de amateurreeksen zou het voorstel nog kunnen blokkeren. Aangezien het behouden van achttien ploegen vooral in het voordeel is van de kleinere clubs, willen de grotere clubs hun ‘geste’ koppelen aan de integratie van hun beloftenteams in 1B. Voor wat hoort wat, lijkt de denkwijze te zijn.

Een voorstel waar de kleinere clubs geen voorstander van zijn, op die manier zouden de grotere teams namelijk nog een extra troef hebben om jong talent weg te plukken. De K11 vergadert dan ook woensdag al over dat voorstel.