Probleem voor Mbokani bij Antwerp? Hij werd te weinig in stelling gebracht

Probleem voor Mbokani bij Antwerp? "Hij werd te weinig in stelling gebracht"

07-12-2020 08:01
2

De partij tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk was ook een beetje de strijd tussen Dieumerci Mbokani en Paul Onuachu. Die strijd won Onuachu, al konden beide spitsen wel scoren. Waar ligt het verschil? Gert Verheyen denkt het te weten.

"Het verschil tussen Paul Onuachu en Dieumerci Mbokani zat uiteindelijk in de bediening", geeft de analist aan in Het Nieuwsblad. "Onua­chu werd twee keer bediend door Muñoz, Mbokani kreeg niets geserveerd. Voorzetten van Miyoshi en Juklerød waren niet goed genoeg. Diepteballen op Mbokani bleken dan weer niet precies en waaiden over zijn hoofd. Mbokani werd eigenlijk te weinig in stelling gebracht", geeft de analist aan.

Mbokani kent een moeilijk seizoen, maar dat is volgens Verheyen dus niet alleen aan hem te wijten. "Een diepe spits kan je maar afrekenen op wat hij krijgt. Zijn goal na de invalbeurt van Jordan Lukaku is tekenend. Lukaku bracht wel iets en uit een van zijn voorzetten wist Mbokani te scoren. Geef Mbokani een afgemeten voorzet en het is raak."

De 35-jarige Mbokani zit voorlopig aan zes doelpunten in vijftien competitiewedstrijden voor Antwerp. Daarnaast was hij ook goed voor twee assists.