Lans gebroken voor Heynen (Genk): 'Hij moet toch eens Rode Duivel worden?'

Lans gebroken voor Heynen (Genk): 'Hij moet toch eens Rode Duivel worden?'

07-12-2020 07:45
8

KRC Genk swingt weer en blijft overtuigen in de Belgische competitie. Ook tegen Royal Antwerp FC blonk het uit en won het de topper met 4-2. Bij Genk kan men dit seizoen weer rekenen op Bryan Heynen, die zich meteen belangrijk maakte na lang blessureleed. Ziet hij dat ook beloond worden met een selectie voor de Rode Duivels?

Voor Kristof Liberloo, chef sport bij Het Belang van Limburg, is het duidelijk: Heynen verdient een kans bij de nationale ploeg. 'We hebben een dringende vraag voor de Belgische bondscoach. Wanneer wordt Bryan Heynen eindelijk Rode Duivel', schrijft hij. 'Dat moet er toch een keer van komen? We weten dat Martinez fan is van Heynen, zonder zijn zware blessure zou de Limburger het Belgische shirt waarschijnlijk al een keer gedragen hebben.'

'Heynen is Renaissance'
Volgens Liberloo is Heynen dan ook één van de grote redenen voor de remontada van Genk dit seizoen. 'Het is vooral Heynen die dit Genk steeds beter laat voetballen. Er lopen op de Belgische velden geen drie middenvelders rond die sterker zijn dan de Genkie. Heynen is geen barokke voetballer, hij is op en top renaissance. Omdat hij heel moeilijke dingen o zo makkelijk uitvoert. Zonder tierlantijntjes, krulletjes of andere weelderige decoratie', klinkt het.

Al wordt Heynen volgens hem te weinig in de bloemetjes gezet. Al brengt Liberloo daar nu verandering in. 'Het gevaar bestaat dan dat je gaat denken dat het ook allemaal eenvoudig ís, waardoor je Heynens prestatie minimaliseert. Niet doen! Hans Vanaken maakte hetzelfde mee, intussen staat de schouw van de Lommelaar vol met Gouden Schoenen. Of Heynen die ooit zal krijgen, durven we niet voorspellen. Want KRC Genk kan voor de Maaslander geen eindstation zijn. Maar hij zou hem op een dag wel dubbel en dik verdienen', besluit Liberloo.