Schipbreuk voor Vanhaezebrouck in Oostende: Gent verliest aan de kust

06-12-2020 22:35
36

Hein Vanhaezenbrouck heeft zijn eerste wedstrijd als coach van KAA Gent niet weten te winnen. Ondanks een vroege voorsprong, ging Gent toch nog kopje onder aan de Noordzee, het werd 2-1.

In zijn tweede ambtstermijn als coach van Gent kreeg Vanhaezebrouck een uitwedstrijd tegen KV Oostende op het bord. De nieuwbakken veldheer voerde meteen drie wissels door, Botaka, Jaremtsjoek en Owusu mochten aan de wedstrijd beginnen. De keuzes van Vanhaezebrouck rendeerde vrijwel meteen, na vijf minuten stuurde Jaremtsjoek aanvaller Bukari diep. De Ghanees faalde niet voor doel, Gent stond al snel op voorsprong.

Ook na het doelpunt probeerde Gent aan te vallen, grote kansen creëren lukte echter niet. Aan de overkant kwam KVO wel tweemaal dicht bij een gelijkmaker, Sakala en Hjulsager lieten de kansen echter liggen. Alles naar wens dus voor Gent, al bracht de tweede helft niet waar Vanhaezebrouck op had gehoopt.

De gelijkmaker liet namelijk niet lang op zich wachtten, Gueye kopte de thuisploeg naar een 1-1 tussenstand. Oostende weer helemaal in de wedstrijd. Gent probeerde te reageren na de tegentreffer, het was echter KVO dat opnieuw wist te scoren. Owusu kreeg de bal tegen de arm, D’Hondt wees naar de stip. Sakala twijfelde niet en zette de elfmeter om. Oostende stond zowaar op voorsprong.

Oostende moest wel nog vijftien minuten zien te overleven, Gent slaagde er echter niet meer in om een vuist te maken. Door de nederlaag blijft Gent schipperen in de middenmoot van het klassement, Oostende rukt op naar veiligere oorden.