KV Mechelen pikt puntje mee in Standard na gelijkmaker in de slotfase

06-12-2020 20:05 Laatste update: 20:13
11

Standard Luik heeft de Europese uitschakeling niet kunnen doorspoelen met een overwinning tegen KV Mechelen. De ploeg van trainer Philippe Montanier kwam niet verder van een 2-2 gelijkspel.

De thuisploeg begon gretig aan de wedstrijd en eiste het balbezit op, maar veel doelgevaar kwam daar niet van. Mechelen had moeite om onder de druk uit te komen, maar kreeg halfweg de eerste helft toch de eerste kansen. Bodart moest twee keer ingrijpen bij pogingen van Walsh en Mrabti.

Op slag van rust kon Standard toch op voorsprong klimmen. Laifis kopte een hoekschop netjes in de verste hoek. Een gunstig moment om op voorsprong te komen en de thuisploeg probeerde in de tweede helft meteen door te duwen. Het was echter Mechelen dat een kwartier na de pauze kon scoren.

Spannend slotkwartier
Van Damme kon scoren vanop de penaltystip na een fout van Lestienne op Hairemans. Met een puntje kon Standard absoluut niet leven en de thuisploeg ging op zoek naar een tweede treffer. Die kwam er een kwartier voor affluiten toen Balikwisha een voorzet van Carcela kon binnen knikken.

Standard leek af te stevenen op een thuisoverwinning, maar slikte in een zenuwachtige slotfase nog een tegendoelpunt. Na een warrige fase voor de kooi van Bodart kon Walsh de gelijkmaker binnen schieten. De Rouches probeerden nog te reageren, maar waren eraan voor de moeite.