Heynen denkt aan Anele na winst tegen Antwerp: Hij zat vol leven

Heynen denkt aan Anele na winst tegen Antwerp: "Hij zat vol leven"

06-12-2020 16:15
3

KRC Genk heeft haar clubrecord beet. In de kraker tegen Royal Antwerp FC haalden de frissere Limburgers het met 4-2, goed voor een historische 21 op 21. Bryan Heynen vervulde alweer een belangrijke rol op het middenveld. Achteraf reageerde onze landgenoot gelukkig, al stond hij ook stil bij het overlijden van Ngongca Anele.

"We winnen weer, we breken een record en we gaan met vertrouwen verder", vat Heynen de overwinning tegen Antwerp simpel samen bij Sporza. Voor de derde keer op rij mocht de Limburger in de basis starten sinds zijn zware revalidatie. Zijn impact is overduidelijk: in die drie wedstrijden won Genk telkens en zette het een doelpuntensaldo neer van 13-4. "Ik doe gewoon mijn best en probeer de ploeg zo goed mogelijk te helpen om te winnen", blijft Heynen bescheiden over zijn invloed.

Genk werkte de topper van de vijftiende speeldag af met de naam van clubicoon Anele op de rug. De Zuid-Afrikaan overleed zo'n twee weken geleden in een auto-ongeval. "Ik heb jammer genoeg maar een maand met hem in de kleedkamer gezeten", blikt Heynen terug. "Hij zat vol leven. Het maakte niet uit hoe zijn dag was, hij zorgde altijd voor een lach. Jammer dat hij er niet meer is."