Bekersoap gaat verder: 'Forfaitnederlaag voor amateurclubs dreigt'

Bekersoap gaat verder: 'Forfaitnederlaag voor amateurclubs dreigt'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 08:45wo 02-12-2020 om 08:45

De bekersoap in België gaat verder. Sportministers Ben Weyts (N-VA) en Valérie Glatigny (MR) hebben de beker als profcompetitie erkend. De negen amateurclubs mogen dus zoals de profclubs trainen en spelen.

Het Laatste Nieuws meldt echter als de amateurclubs weigeren, een forfaitnederlaag dreigt. ‘Het is nu afwachten hoe de amateurclubs - die niet meteen vragende partij zijn om te spelen omdat de matchen in de huidige omstandigheden verlieslatend zijn - de nieuwe richtlijn interpreteren. Zij menen dat een financiële compensatie nog altijd aan de orde is indien de amateurclubs het protocol niet kunnen volgen’, klinkt het.

De overvolle kalender laat een uitstel van de bekermatchen niet toe. ‘Voor de Pro League is het eenduidig: álle clubs die nog in de beker uitkomen, kunnen nu trainen en spelen. Mocht een burgemeester toch zijn veto stellen, dan kan de match omgekeerd worden. Wie niet speelt, kan een forfaitnederlaag verwachten. De Pro League zal wel de kost van de coronatests voor z’n rekening nemen in de week van de match.’

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws