Weyts legt de bal in kamp van amateurclubs: 'Dan kunnen ze bekermatchen spelen'

Weyts legt de bal in kamp van amateurclubs: 'Dan kunnen ze bekermatchen spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 17:10di 01-12-2020 om 17:10

Het Amateurvoetbal ligt momenteel stil in ons land. Daardoor ontstond de vraag of het bekervoetbal nog op een normale manier kan doorgaan. Volgens Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) is het mogelijk. De amateurclubs moeten dan wel een inspanning leveren.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn lokale overheden bereid om de coronaregels licht aan te passen. Hierdoor zouden duels tussen amateurclubs en profclubs kunnen plaatsvinden. Op vraag van de de profclubs zal men de bekercompetitie beschouwen als een profcompetitie. Ploegen, die erin actief zijn, mogen dus trainen en spelen.

De bal ligt volgens minister Weyts nu in het kamp van de clubs. "De bekermatchen kunnen doorgaan als ze veilig kunnen doorgaan. We geven de amateurclubs de kans om te trainen en te spelen volgens hetzelfde protocol als de profclubs. Alleen de amateurclubs zelf beslissen of ze kunnen voldoen aan alle vereisten van dat protocol."

Nu is het nog de vraag of de amateurclubs happig zijn om in de beker te spelen. Zonder publiek is een affiche tegen een profclub een pak minder interessant. In de 1/16e finales stond onder meer Dessel-Sport – Beerschot, Thes Sport – KRC Genk, Luik – Anderlecht, Antwerp – La Louvière, KAA Gent – Heur-Tongeren en Club Brugge – Olsa Brakel op het programma.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat zou jij doen als amateurclub?

Er alles aandoen om te spelen
32%
Forfait geven
17%
Forfait geven tegen betaling
51%
(138 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws