Club treft Zenit op goed moment: Ze hollen achter hun beste vorm aan

Club treft Zenit op goed moment: "Ze hollen achter hun beste vorm aan"

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 13:25di 01-12-2020 om 13:25

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 19:18wo 02-12-2020 om 19:18

Club Brugge mag dan niet in de allerbeste vorm verkeren met het oog op het duel tegen Zenit St-Petersburg, de Russische tegenstander doet niet beter. Voor Zenit is een Europese overwintering cruciaal, het vormpeil staat er echter niet naar. Het opent alvast perspectieven voor Club Brugge, dat aan een puntje genoeg heeft.

Zenit moest het in de heenmatch nog stellen zonder enkele sterkhouders, die zullen in Brugge echter wel van de partij zijn. Dat hoeft Club Brugge echter niet meteen een hoop schrik aan te jagen, Zenit en de teruggekeerde sterkhouders lijken hun beste vorm maar niet te kunnen vinden. Alexey Yaroshevsky, voetbaljournalist en kenner van het Russische voetbal, beschrijft de situatie in een exclusief gesprek.

"In tegenstelling tot de wedstrijd in Rusland zijn er nu wel weer enkele sterkhouders bij. De belangrijkste en duurste is natuurlijk Malcom. Azmoun en Driussi zitten ook weer in de kern, dat zijn toch belangrijke pionnen in het team", vertelt Yaroshevsky. "Het team blijft echter achter zijn beste vorm aanhollen, zo speelden ze net nog twee keer gelijk in de competitie. Ze staan nog wel eerste maar enkel door het doelpuntensaldo en omdat de concurrentie het ook laat afweten."

Club Brugge lijkt de Russische topclub dan ook op een goed moment te treffen met het oog op dat broodnodige puntje. "Zenit speelt alsof ze van bij de aftrap al uitgeput zijn", vervolgt de journalist. Ook de thuisnederlaag tegen Club hakte er mentaal stevig in. "Het verlies was een schok voor de club en de media. Niet omdat ze Club Brugge hadden onderschat, maar iedereen had er toch meer van verwacht. De nederlaag heeft toch enkele schokgolven door het Russische voetballandschap gejaagd", aldus Yaroshevsky.

Zenit bevindt zich dus in een negatieve spiraal waar het maar moeilijk lijkt uit te komen. De Europese ambities blijven echter als een paal boven water staan, ondanks de mindere resultaten. "Het is lastig om te zeggen wie de favoriet is in deze wedstrijd, maar de druk licht toch vooral bij Zenit denk ik. Een verlengd avontuur in Europa is erg belangrijk voor de club, zeker na het Europese debacle van vorig seizoen. Ze zullen er dan ook alles aan doen om Club Brugge van die derde plek te stoten", wordt er besloten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie is er favoriet?

Club Brugge
35%
Zenit
25%
Ze zijn aan elkaar gewaagd
40%
(177 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws