Losada met tranen in de ogen door koppositie én Maradona: Meer dan drie punten

Losada met tranen in de ogen door koppositie én Maradona: "Meer dan drie punten"

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 16:39zo 29-11-2020 om 16:39

Na veertien speeldagen mag K. Beerschot V.A. zich de koploper van de Jupiler Pro League. De promovendus verbaast vriend en vijand met haar aanvallende voetbal en bleek ook KV Mechelen te machtig: 2-3. Hernan Losada kon zijn emoties maar moeilijk verbergen na de zoveelste overwinning.

Natuurlijk speelt het overlijden van legende Diego Maradona, voor elke Argentijn een godsfiguur, daar een rol in. "Het was emotioneel. Deze match ging om veel meer dan drie punten voor ons. Ik ben trots op mijn ploeg", reageerde Losada bij Eleven Sports. De Argentijnse Antwerpenaar omschrijft zijn gevoelens bij de dood van Maradona. "Heel veel verdriet. Hij is mijn idool en zal altijd mijn idool zijn. Als ik beelden terug bekijk, krijg ik kiekenvel. Voor mij is hij de allerbeste voetballer ooit. Zijn passie voor het voetbal heb ik nergens gezien. Ik hoop dat hij nu uiteindelijk rust krijgt."

Een betere manier om zijn held te vieren bestaat er haast niet: Beerschot gaat zowaar als koploper de nieuwe week in. "Ja, da's leuk. Nu is het een kwestie om daar te blijven", toont Losada zijn brandende ambities. "We moeten vechten voor elk punt, want als we niet scherp staan van in het begin, wordt het moeilijk. Vanaf het moment waarop iedereen zijn taak begint te doen, leeft er iets in deze groep, iets heel speciaals. Elke dag worden wij wakker met veel plezier om naar de club te komen. Wij amuseren ons, tijdens elke training, tijdens elke match. Ik ben ontzettend trots op mijn spelers."

Moeite met Malinwa
Achter De Kazerne had het ook anders kunnen lopen. In de eerste helft lag Beerschot namelijk onder. "We lieten beelden zien van onze opbouw tijdens de rust. Zij wachtten ons op in hun 4-4-2 en het was heel moeilijk om hun eerste linie onder druk te passeren", doet Losada uit de doeken. "Daarom hebben wij in de tweede helft met drie achterin opgebouwd, met de backs veel hoger. Dan konden we Holzhauser en Tissoudali meer vrij krijgen tussen de linies. Dat is gelukt. Zij scoorden ook twee own-goals, daar hadden we een beetje pech. We komen opnieuw terug van een 2-1 achterstand en pakken de koppositie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Staat Beerschot eind december nog steeds op één?

Ja
30%
Nee, het zal iets lager staan
57%
Nee, het zal ver teruggezakt zijn
14%
(44 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws