Anderlecht op zoek naar middenvelder? “Lokonga mist persoonlijkheid”

Anderlecht op zoek naar middenvelder? “Lokonga mist persoonlijkheid”

Gepubliceerd: dinsdag 24 november 2020 om 08:44di 24-11-2020 om 08:44

Sambi Lokonga droeg de aanvoerdersband voor RSC Anderlecht tegen Beerschot, maar de middenvelder kon Walter Baseggio alvast niet overtuigen. Tegenover Het Nieuwsblad geeft de voormalige Rode Duivel zijn mening.

“Hij heeft voetballende capaciteiten, maar de stevigheid in de duels ontbreekt en hij mist persoonlijkheid om het spel te maken”, vindt Baseggio. “Eigenlijk rendeert Sambi het best als er een goeie middenvelder naast hem staat die hem stuurt - zoals Trebel -, maar dat lukt niet met Zulj. Dat is echt een catastrofe.”

Anderlecht zou in januari een nieuwe middenvelder zoeken. Enerzijds om Zulj te vervangen, maar ook op Lokonga te motiveren. Een nieuwe middenvelder die de ploeg kan dragen, lijkt me geen slecht idee. Een middenvelder van Anderlecht moet spelbepalend zijn.”

“Hoeveel goals maken Sambi en Zulj in één seizoen? Bitter weinig, want ze infiltreren nooit. Ze plakken voor de defensie. Voor hen gaapt er een gat van 15 à 20 meter. Er is geen aansluiting met het offensieve kwartet Mukairu, Tau, Verschaeren en Nmecha”, aldus Baseggio.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Baseggio hier gelijk?

Ja
93%
Nee
7%
(218 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws