Clement daags voor CL-duel: Natuurlijk geloof ik in een stunt

Clement daags voor CL-duel: "Natuurlijk geloof ik in een stunt"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 21:39ma 23-11-2020 om 21:39

Dinsdagavond staat de Champions League weer op het programma. aarin trekt Club Brugge richting de leider in hun groep Borussia Dortmund. De heenmatch eindigde in een 0-3 overwinning voor de Duitsers. Dinsdag proberen Clement en Club op zoek te gaan naar een stunt in het Signal Iduna Park.

Club Brugge won zondag zijn competitieduel tegen KV Kortrijk met een sobere 1-0 overwinning. Veel vertrouwen bracht die overwinning niet want het spel was te slordig en niet goed genoeg om echt vertrouwen te tanken. Beide wedstrijden kan je natuurlijk niet vergelijken maar het zal toch beter moeten tegen Dortmund. Dat beseft Philippe Clement als geen ander, daags voor de clash stond de trainer de pers te woord op de persconferentie. 

"In onze groep is Dortmund het team met de meeste kwaliteiten", zegt Club-coach Philippe Clement daags voor de match. "Binnen Europa behoren ze zelfs tot de top tien. We krijgen dus een enorme uitdaging. Of ik geloof dat we kunnen stunten? Natuurlijk. Ik ben altijd de eerste die daarin gelooft, want elke wedstrijd heeft z’n eigen verhaal. Al besef ik wel dat we dan top moeten zijn en Dortmund fouten zal moeten maken." 
Over hoe Club en Clement die wedstrijd gaan aanpakken was de trainer nog voorzichtig. "We gaan niet in de zestienmeter hangen. Daar geloof ik niet in. Zeker niet met een type als Haaland. We moeten ook onze eigen kans gaan en voor een goal gaan. Dat lijkt me logisch."

Club zal het zonder Emmanuel Dennis moeten doen want de Nigeriaan is er niet bij vanwege disciplinaire redenen.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws