Breaking news

'Done deal: Still (28) wordt de nieuwe hoofdtrainer van Beerschot'

Buffel schiet in actie voor verongelukte Anele: Aan Genk gevraagd voor eerbetoon

Buffel schiet in actie voor verongelukte Anele: "Aan Genk gevraagd voor eerbetoon"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 16:47ma 23-11-2020 om 16:47

Thomas Buffel is geschokt door het plotse overlijden van Anele Ngcongca. Beide spelers vormden jarenlang een sterk duo op de rechterflank van KRC Genk. Buffel hoopt dat de club iets op poten kan zetten als eerbetoon voor Anele.

"We hebben samen meer dan 650 matchen voor Genk gespeeld, hebben samen veel successen behaald", vertelde Buffel in een reactie aan Sporza. "Anele was lid van de Genkse familie, het was hier zijn tweede thuis. Voor mijn afscheidswedstrijd is hij nog speciaal overgekomen vanuit Zuid-Afrika, dat is toch 11 uur vliegen. Dat zegt iets over de band die we hadden opgebouwd."

"Ik bewaar veel mooie herinneringen aan hem. Hij was een echte warrior, een fantastische voetballer met een goeie techniek. Hij kon ook staalhaard zijn, soms zelfs erover. Toch leed hij bijna nooit balverlies. Je kon de bal niet van hem afpakken, toch opmerkelijk voor een verdediger. Ik plaats hem zeker bij de beste verdedigers die in België hebben gespeeld."

"Hij had moeiteloos mee kunnen doen in een grote Europese competitie, maar hij is trouw gebleven aan Genk omdat hij zich daar thuisvoelde. Ik had gehoopt hem na zijn carrière snel terug te zien. Je leeft een periode intens met elkaar samen, maar iedereen waaiert uit en je ziet elkaar niet meer. Ik heb al aan Genk gevraagd of we niet wat spelers kunnen mobiliseren voor een mooi eerbetoon voor Ngconkie", besloot Buffel.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws