Verheyen ziet opvallende statistiek bij Standard: Ze hebben een probleem

Verheyen ziet opvallende statistiek bij Standard: "Ze hebben een probleem"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 13:44ma 23-11-2020 om 13:44

Standard kon in de toegevoegde tijd nog een nederlaag verhinderen tegen KV Oostende. In extremis was het zowaar Arnaud Bodart die wist te scoren voor de Rouches. Het zorgde voor flink wat euforie bij Standard, maar volgens Gert Verheyen moet men zich toch zorgen beginnen maken.

"Als Standard even dieper analyseert, moet het teleurgesteld zijn", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Het zegt veel als de doelman nu al de goals moet maken. Weer op een standaard­situatie bovendien", klinkt het. Verheyen ziet dat ook een groot probleem bij Standard. "In de laatste vijf wedstrijden maakte Standard vijf doelpunten. Allemaal volgden die uit een stilstaande fase. Een vanaf de stip, twee uit corner, twee uit een vrije trap vanaf de zijkant. De laatste goal uit het open spel dateert al van 4 oktober, tegen Charleroi."

Standard zit dus met een echt doelpuntenprobleem. "De enige aanvallende speler die in die wedstrijden nog scoorde, is bovendien ­Lestienne. Voor de rest werden de doelpunten in hun laatste acht matchen gemaakt door Gavory, Dusenne, Bokadi en nu dus ­Bodart. Standard heeft een probleem voorin", klinkt het.

"Om aan kansen te komen en helemaal om die kansen ook af te maken. Van hun zeventien doelpunten dit seizoen zijn er zeven uit standaardsituaties. Dat ze bovenin staan hebben ze dus ook te danken aan hun verdediging en doelman. Dat ze ondanks 6 op 15 nog bovenin meedraaien, zegt iets over onze competitie tot dusver", besluit Verheyen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws